Ο Ιούλιος Καίσαρας Μπερλουσκόνι και ο καλός παππούς Μόντι

Με φρενήρεις ρυθμούς  συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία, με τον Μπερλουσκόνι να σκορπίζει απλόχερα το γέλιο με τις ατάκες του στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και τον Μάριο Μόντι αν προσπαθεί να παρουσιάσει ένα πιο ανθρώπινο -όχι τόσο "τεχνοκρατικό" - προφίλ.

O Καβαλιέρε δήλωσε αποφασισμένος να καταργήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας λέγοντας χαρακτηριστικά:  "Να μη λένε Σίλβιο Μπερλουσκόνι και να μην είμαι στην Ιταλία, εαν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, δεν αποφασίσω κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας για τα επόμενα χρόνια και δεύτερον, δεν επιστρέψω τον φόρο σε όσους τον πλήρωσαν". Και στην ερώτηση του δημοσιογράφου πως θα τον λένε εάν δεν τα καταφέρει, απάντησε: "Θα με λένε Ιούλιο Kαίσαρα, εντάξει;".

Από την πλευρά του, ο τεχνοκράτης απερχόμενος πρωθυπουργός επιχειρεί να αλλάξει την εμφάνισή του μέσα από το πρώτο του προεκλογικό σπότ. Ο Μόντι εμφανίζεται ως ανθρώπινος παππούς και οικογενειάρχης.

Στο βίντεο -με σύνθημα "μην ψηφίσεις το παρελθόν, ψήφισε για το μέλλον μας" - ο Μόντι κάθεται αρχικά στο πάτωμα μαζί με τα τρία κατάξανθα εγγονάκια του -τα οποία είναι πανομοιότυπα ντυμένα- και στη συνέχεια τα παίρνει αγκαλιά και τους διαβάζει στην πολυθρόνα παραμύθια.