Ιταλία: Προβάδισμα της κεντροαριστεράς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η κεντροαριστερά του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι είναι σταθερά μπροστά στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου στην Ιταλία. 

Για το σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο,φαίνεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι δεν θα μπορέσει να κερδίσει την πλειοψηφία στην Γερουσία και θα χρειαστεί κατά τα φαινόμενα την κοινοβουλευτική στήριξη του κεντρώου μπλοκ, του οποίου ηγείται ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν σήμερα,  η κεντροαριστερά του Μπερσάνι λαμβάνει ποσοστό 34,7% - 5,7 μονάδες μπροστά από τη συμμαχία του Μπερλουσκόνι, η οποία λαμβάνει 29%.

Ενδεικτικά, δημοσκόπηση της ISPO για την Corriere della Sera δίνει προβάδισμα στην κεντροαριστερά με 37,2% έναντι 29,7% για την κεντροδεξιά ενώ, δημοσκόπηση της Demos και Pi στην εφημερίδα La Repubblica δείχνει τον συνασπισμό του Μπερσάνι να προηγείται με 34.1% και ο Μπερλουσκόνι έπεται με 28,6%

Το  “Κίνημα των Πέντε Αστέρων” του κωμικού Μπέπε Γκρίλο έρχεται τρίτο με 16%, ενώ ο συνασπισμός κεντρώων πολιτικών δυνάμεων υπό το Μόντι λαμβάνει 13,6%.