Ένα διαζύγιο για το Σαρκοζί

Με την παλιά του... τέχνη θα καταπιαστεί και πάλι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Αφού εκτέλεσε τη θητεία του στο ύπατο αξίωμα της Γαλλίας και εφόσον δεν επανεξελέγη, θα γυρίσει στην παλιά του εργασία για να βγάλει τα προς το ζην, τη δικηγορία. Συγκεκριμένα, ο Σαρκοζί κάνει δυναμική επάνοδο στα δικαστήρια αναλαμβάνοντας την υπόθεση διαζυγίου του μουσουλμάνου κροίσου Αγά Χαν, σύμφωνα με την Liberation που επικαλείται το εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne.

Ο Χαν είναι ένας από τους πιο εύπορους μουσουλμάνους επενδυτές της υφηλίου ο οποίος αποφάσισε σε ηλικία 76 ετών να χωρίσει από τη δεύτερη σύζυγό του Μπεγκούμ Ιναάρα.

Όπως αναφέρει η Liberation, Σαρκοζί και Χαν συνδέονται με μακρά φιλία. “Το πορτοφόλι του μετριοπαθούς μουσουλμάνου και θρησκευτικού ηγέτη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καθαρόαιμων αλόγων ιπποδρομίας, διαθέτει φάρμες αναπαραγωγής αλόγων, λέσχη ιστιοπλοΐας στη Σαρδηνία, μία εκπληκτική έπαυλη στα περίχωρα του Παρισιού και ένα αιγαιοπελαγίτικο αρχοντικό στην Πάτμο, τότε μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από αυτά που διεκδικεί η πρώην σύζυγός του” επισημαίνεται στο άρθρο.

Ο Σαρκοζί αναμένεται να διευθετήσει το ύψος της διατροφής της Ιναάρα και τα περιουσιακά στοιχεία που δικαιούται.