Γαλλία: Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις στη ζώνη του Σαχέλ

Η απειλή για επιθέσεις και για απαγωγές που σχετίζονται με την κατάσταση στο βόρειο Μαλί επεκτείνεται σε όλη τη γεωγραφική ζώνη του Σαχέλ, ανέφερε υπό τύπον "οδηγίας" σήμερα στον ιστότοπό του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Εξαιτίας της σοβαρής επιδείνωσης από την άποψη της ασφάλειας στο Μαλί, η απειλή για απαγωγές και επιθέσεις εντείνεται ακόμα και τώρα με ιδιαίτερες διαστάσεις στη γεωγραφική ζώνη του Σαχέλ. Κάτω από τέτοιες περιστάσεις, συνιστάται έντονα στους Γάλλους πολίτες να αποφεύγουν να εκτίθενται σε κινδύνους", τονίζεται στην ανακοίνωση του Κε ντ' Ορσέ.

"Όσοι Γάλλοι πολίτες βρίσκονται τώρα στο Σαχέλ ας γνωρίζουν ότι άμεσα και συγκεκριμένα η ζωή τους εκτίθεται σε κίνδυνο. Κανένα φυσικό πρόσωπο, οργάνωση, ή ομάδα δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών", υπογραμμίζεται.

Στο Βόρειο Νίγηρα, στην ανατολική Μαυριτανία καθώς και σε όλο το Μαλί οι μετακινήσεις είναι επικίνδυνες, στην παρούσα χρονική φάση, κατά την ίδια πηγή.

 "Οι Γάλλοι θα πρέπει να μετακινούνται με τη μεγίστη δυνατή επιφυλακτικότητα και οι μετακινήσεις τους να είναι σαφώς περιορισμένες", αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

Σαχέλ ονομάζεται η λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα, που ξεκινά από δυτικά προς ανατολικά απ' τη Σενεγάλη συνεχίζει σε νότια Μαυριτανία κεντρικό Μάλι, βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, κεντρικό Νίγηρα, βόρεια Νιγηρία, κεντρικό Τσαντ, το κεντρο-βόρειο Σουδάν και καταλήγει στην βόρεια Ερυθραία στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας