Όταν ο Ντεπαρντιέ μετοικήσει στην Οργάνη Ροδόπης

Βέλγιο, Ρωσία ή μήπως Ελλάδα; Τελικά που θα καταλήξει ο διάσημος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ; Μπορεί προς το παρόν ο διάσημος αστέρας να έχει εγκατασταθεί στο Βέλγιο, ξεπουλώντας όλα του τα υπάρχοντα στη Γαλλία και αγοράζοντας ένα μικρό σπιτάκι στο χωριό Νεσέν για να αποφύγει τη υψηλή φορολογία στη χώρα του, όμως μετά την ρωσική υπηκοότητα που του...δώρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κανείς δεν αποκλείει κάποια στιγμή να τον δούμε και στην Ελλάδα. Και σίγουρα, όχι για διακοπές.

Χαριτολογώντας με την υπόθεση που τον τελευταίο μήνα κάνει το γύρο του κόσμου – προκαλώντας περιπαικτικά σχόλεια και αντιδράσεις -, ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “Ο Ντεπαρντιέ, είναι διχασμένος ανάμεσα στη βελγική και ρωσική υπηκοότητα. Η Ελλάδα θα έπρεπε να μπει κι αυτή στο χορό, με τη γενναιόδωρη φορολογική ασυλία της για τους πλουσίους”.

Κανείς δεν αποκλείει λοιπόν να δούμε κάποια στιγμή τον Ζεράρ, στα στενά ενός φτωχικού χωριού της Ελλάδας. Μια καλή επιλογή για τον Γάλλο αστέρα θα μπορούσε να είναι η Οργάνη Ροδόπης – το φτωχότερο χωριό της Ελλάδας, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Handelblatt. Το μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα στο χωριό φτάνει τα 8.620 ευρώ.

Ένα μέρος που φημίζεται για την παραδοσιακή του κουζίνα και τα ψητά του. Αν τον συναντήσετε σ' εκείνα τα μέρη, μην απορήσετε. Μία διασημότητα όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, χρειάζεται μερικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Γιατί λοιπόν να μην πάει εκεί αντί για το...άγνωστο Νεσέν του Βελγίου, ενισχύοντας τη φήμη και μετατρέποντας την περιοχή σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για εξέχουσες προσωπικότητες από κάθε γωνιά του πλανήτη; Το μόνο που χρειάζεται, όπως - έστω και ειρωνικά - λέει και ο κύριος Βαρουφάκης είναι ένα κίνητρο. Αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει να του το προσφέρει.