“Στην ηλικία μου, μπορώ απλά να γίνω υπουργός”

Διατεθειμένος να βοηθήσει την χώρα του από όποια θέση χρειαστεί, εμφανίστηκε ο Καβαλιέρε, σε μια συνέντευξη-επίδειξη μετριοφροσύνης και "γνήσιας" πατριωτικής διάθεσης.

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, αλλά να αναλάβει κάποιο από τα κύρια υπουργεία.

"Μπορώ να αναλάβω υπουργός Οικονομικών ή Εξωτερικών, μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε ενδέχεται να βοηθήσει την χώρα μου", είπε ο μεγιστάνας του Τύπου και πολιτικός, προσθέτοντας ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό καθώς "στην ηλικία του, ούτως ή άλλως θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα πράγματα".

Σύμφωνα με αναλυτές η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού έχει στόχο να ευνοήσει την σύναψη εκλογικής συμμαχίας με την Λέγκα, η οποία ως γνωστό δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια νέα υποψηφιότητα του Μπερλουσκόνι για την πρωθυπουργία.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν παρέλειψε να επιτεθεί για ακόμα μία φορά στον Μάριο Μόντι, λέγοντας ότι "βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, όπως όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου και δεν γνωρίζει τις δυσκολίες των επιχειρηματιών".