Εξεταστική για την πτώση της κυβέρνησής του ζητά ο Μπερλουσκόνι

Την πρόθεσή του να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, πριν δεκατρείς μήνες, ανακοίνωσε το Σάββατο από το Μιλάνο ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

“Μιλάμε για πραγματική συνωμοσία. Θα κερδίσουμε και θα προχωρήσουμε στην σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπή, για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες”, δήλωσε ο Καβαλιέρε
 
Για άλλη μια φορά βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί κατά του εντολοδόχου πρωθυπουργού που τον διαδέχθηκε Μάριο Μόντι λέγοντας πως “ο Μόντι λέει ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή. Μιλάμε, απλώς, για μια πολιτική και χρηματιστική προσυμφωνημένη κίνηση.”

Παράλληλα και ενώ η ώρα της κάλπης πλησιάζει ο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει “μεγάλη προεκλογική περιοδεία σε όλη την χώρα”.
 
Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι, από την Βενετία, περιορίσθηκε στο να δηλώσει ότι “είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση της Ιταλίας θα βελτιωθεί, αν όλοι εργασθούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.”