Ρώσος πολίτης με απόφαση Πούτιν ο Ντεπαρντιέ!

Η περιπλάνηση του διάσημου ηθοποιού, Ζεράρ Ντεπαρντιέ μοιάζει να μην έχει σταματημό. Μετά το Βέλγιο, ήρθε η Ρωσία. Κι αυτή τη φορά με απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υπέγραψε διάταγμα, χορηγείται η ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο αστέρα.

Ο Γάλλος ηθοποιός είχε απειλήσει επανειλλημένα να εγκαταλείψει τη χώρα που τον γέννησε για να αποφύγει την επαχθή φορολογία, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για την προτεινόμενη αύξηση των φόρων για τους πλούσιους.

Ο Ντεπαρντιέ δήλωσε την Κυριακή ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γαλλίας για μείωση του φορολογικού συντελεστή 75% για τους εκατομμυριούχους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά την απόφασή του να κινηθεί έξω από τη Γαλλία.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας έχει δεσμευθεί να προχωρήσει με το φορολογικό συντελεστή, που θα ισχύει για τα εισοδήματα πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ (1.300.000 δολάρια) το χρόνο, και να προτείνει ένα νέο μέτρο, που θα είναι σύμφωνο με το σύνταγμα.

"Αν ο Ζεράρ θέλει πραγματικά να έχει μια άδεια παραμονής στη Ρωσία ή ρωσικό διαβατήριο, μπορούμε να εξετάσουμε αυτό το ζήτημα και να φροντίσουμε να επιλυθεί”, είχε δηλώσει ο Πούτιν στις 20 Δεκεμβρίου.