Πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ανήμερα Χριστουγέννων o γνωστός τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ. «Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο μάνατζερ του τραγουδιστή.

Ο Μάικλ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη, τον οποίο επικαλείται το BBC. Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια αλλά σε φυσικά αίτια.

Ξεκίνησε να παίζει μουσική στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου πριν ιδρύσει το συγκρότημα Wham! μαζί με τον φίλο του Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981, απεβίωσε στο σπίτι του στο Γκόρινγκ, στο Όξφορντσιρ.

Ο Μάικλ κατέγραψε πωλήσεις 100 εκατομμυρίων δίσκων τις τέσσερις δεκαετίες που διήρκεσε η καριέρα του. Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον Βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy. Η δημοφιλία του είχε μειωθεί τη δεκαετία του 1990, αλλά επέστρεψε το 2004 με το άλμπουμ "Patience", που κατέλαβε την πρώτη θέση των πωλήσεων στη Βρετανία. Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο "Symphonica" (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.

«Η οικογένεια θα ζητήσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους να γίνει σεβαστή σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο», είπε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων.

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου (Georgios Kyriacos Panayiotou, 25 Ιουνίου 1963 - 25 Δεκεμβρίου 2016), περισσότερο γνωστός ως Τζορτζ Μάικλ (George Michael), ήταν τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. 

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του», έγραψε ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Ο τραγουδιστής πέρασε επανειλημμένα φάσεις που αντιμετώπισε προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο παρελθόν. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων εβδομάδων το 2010, όταν έπεσε με το Range Rover του πάνω σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο υπό την επήρεια κάνναβης. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε βρεθεί λιπόθυμος μέσα στη Mercedes του κι ομολόγησε πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά απέφυγε τη φυλάκιση συμφωνώντας να προσφέρει 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Του είχε απαγορευτεί να οδηγεί για δυο χρόνια.