Πικραμένος αποχωρεί από την Προεδρία ο Δημήτρης Χριστόφιας

Πικραμένος από την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που "κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος",όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Χαραυγή", τόνισε πως ποτέ κανένας άλλος πρόεδρος δεν είχε δεχθεί τόσο σκληρές και άδικες επιθέσεις.

"Είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή", ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κύπρου πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι "η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον Πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της".

"Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση", κατέληξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χριστόφιας.