Συνελήφθη 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν σε επαφή με ύποπτο τζιχαντιστή που βρίσκεται στη Συρία

Στη σύλληψη ενός 15χρονου που φέρεται να σχεδίαζε “βίαια δράση” στο Παρίσι προχώρησε η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, για έναν 15χρονο που είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μετά τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, αν και δεν διευκρινίζεται για ποιο λόγο του είχε επιβληθεί αυτός ο περιορισμός. Μία από τις πηγές αναφέρει ότι η σύλληψή του, το Σάββατο, έγινε καθώς σχεδίαζε επίθεση σε δημόσιο χώρο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η άλλη πηγή του Reuters δηλώνει ότι ο 15χρονος βρισκόταν σε επαφή με τον ύποπτο Γάλλο τζιχαντιστή Ρασίντ Κασίμ, ο οποίος φέρεται να καθοδηγούσε μία από τις τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα και σχεδίαζαν επίθεση εναντίον σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία, και χρησιμοποιεί την υπηρεσία μηνυμάτων Telegram για να ενορχηστρώνει επιθέσεις στη Γαλλία, με μηνύματα όπως: “Γυναίκες, αδελφές, εμπρός, επιτεθείτε. Πού είναι οι αδελφοί; Έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε έναν αστυνομικό... Πού είναι οι άνδρες;”.

Ο Κασίμ φέρεται επίσης να ενέπνευσε τους δύο άνδρες που επιτέθηκαν σε εκκλησία τον περασμένο Ιούλιο, σκοτώνοντας έναν ιερέα.