Πολικό ψύχος σαρώνει τη Βουλγαρία

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει από το βράδυ της Τετάρτης τη βορειοανατολική Βουλγαρία και ήδη δύο άνθρωποι στη Βάρνα έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κρύου.

Ένας άστεγος βρέθηκε παγωμένος σε κεντρικό δρόμο της Βάρνας, χθες το βράδυ, κι ένας 60χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του, σε δρόμο της μικρής πόλης Στάρο Οριάχοβο.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες χωριά είναι χωρίς ρεύμα, αρκετά δε έχουν αποκλειστεί λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, και αρκετοί δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τα σχολεία σε πολλές περιοχές να είναι κλειστά.

Αν και οι χιονοπτώσεις αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από την Παρασκευή, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το θερμόμετρο θα συνεχίσει να κατρακυλά και να φτάνει έως τους -17 C τις επόμενες μέρες.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στη γειτονική Ρουμανία, όπου λόγω του έντονου χιονιού έχουν κλείσει αρκετές εθνικές οδοί και δεκάδες πόλεις και χωριά έχουν διακοπή ρεύματος.

Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι μοίρασαν ψωμί, λάδι και ρύζι σε 10.000 ανθρώπους στη βορειοανατολική Ρουμανία οι οποίοι είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.