Έρχεται χιονιάς από τη Βουλγαρία

Έρχεται κύμα ψύχους και χιονιά από τη Βουλγαρία. "Πορτοκαλί συναγερμό" έχουν αναγγείλει για ολόκληρη την ημέρα της Τετάρτης οι μετεωρολόγοι της γειτονικής χώρας σε δώδεκα περιφέρειες της Ανατολικής Βουλγαρίας, όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους.

Δεκάδες χωριά στο κεντρικό μέρος της βουλγαρικής Ροδόπης έχουν ήδη αποκλειστεί από τα χιόνια, χωρίς ρεύμα και χωρίς οδική πρόσβαση και το δριμύ ψύχος δεν αποκλείεται να περάσει στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί της Τετάρτης στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στον Έβρο. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα κυμαίνεται από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνά τους 6 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πέσουν χιόνια σε αρκετές περιοχές της Θράκης, όπως την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ορεστιάδα και οι θερμοκρασίες σ' αυτές τις πόλεις αναμένεται να παρουσιάσουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση, πέφτοντας και κάτω από το μηδέν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χιονοθύελλα έπληξε τη νότια Βουλγαρία στο μέσον της νύχτας της Τρίτης με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να προκληθούν κατολισθήσεις βράχων. Οι δρόμοι της περιφέρειας του Σμόλγιαν, έκλεισαν σε πολλά μέρη.

Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού των τελευταίων ημερών, εξακολουθούν να απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες και σε σημεία του ελληνικού οδικού δικτύου.

Αναλυτικά:

-στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου
-στις παλιές εθνικές οδούς Βέροιας - Κοζάνης και Βέροιας - Σελίου
-στον επαρχιακό δρόμο της Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν
-στο δημοτικό δρόμο που ενώνει την πόλη της Νάουσας με τα Τρία Πέντε Πηγάδια