Έντονες βροχοπτώσεις κατά τόπους την Τετάρτη

Άστατος αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με παροδικές βροχοπτώσεις και τοπικά έντονα φαινόμενα.

Η κακοκαιρία, σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα υποχωρήσει και το βράδυ θα περιοριστεί στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, -2 έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως 13 στη δυτική Ελλάδα, μηδέν έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, στο βόρειο Αιγαίο, θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια, με ένταση από 7 έως 8 μποφόρ, ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, 5 έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους, έως και 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 6 έως 8 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από το βράδυ.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο weather.gr