Τουρκία: Στρατιώτης άνοιξε πυρ έξω από τα δικαστήρια στην Άγκυρα

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Τουρκία,με θύλακες "προδοτών" να εξακολουθούν να μάχονται σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Τουρκία,με θύλακες "προδοτών" να εξακολουθούν να μάχονται σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, παρά τις μαζικές, σαρωτικές συλλήψεις στρατιωτικών. Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει επιστρέψει στην Άγκυρα και εξακολουθεί να ζητά από τους οπαδούς του να "περιφρουρούν" τη δημοκρατία, παραμένοντας στους δρόμους. 

Τρεις ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, Τούρκος στρατιώτης άνοιξε σήμερα πυρ έξω από το δικαστικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Άγκυρα προτού συλληφθεί από την αστυνομία, δήλωσε αξιωματούχος της προεδρίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν σημειώθηκαν απώλειες.

Εκείνη τη στιγμή, δεκάδες φερόμενοι ως στασιαστές εμφανίζονταν μπροστά στους δικαστές στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε από την αστυνομία, η οποία συνέλαβε άλλα δύο πρόσωπα.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά δίκτυα, ο ένοπλος ήταν στρατιώτης. Δεν έχει αποδειχθεί αν το περιστατικό σχετίζεται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Θωρακισμένα οχήματα και αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, καθώς η τουρκική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε συναγερμό ασφαλείας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν ένα στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο μπροστά από το δικαστήριο.