“Με χτυπούσε” υποστηρίζει η πρώην σύζυγος του μακελάρη της Νίκαιας

"Ήταν θύμα επανειλημμένων ξυλοδαρμών από το σύζυγό της, σωματικής βίας και παρενόχλησης", λέει ο δικηγόρος της

Η σύζυγος του δράστη του μακελειού στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, η οποία αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από προσωρινή κράτηση 48 ωρών, υπήρξε θύμα συνεχών βιαιοπραγιών και παρενόχλησης από το σύζυγό της, γνωστοποίησε σήμερα ο δικηγόρος της.

Ο Ζαν Υβ Γκαρινό, που συναντήθηκε με τη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είπε ότι εκείνη σκεφτόταν να πάει μαζί με την οικογένειά της για να παρακολουθήσουν το σόου των πυροτεχνημάτων της 14ης Ιουλίου, ωστόσο άλλαξε γνώμη.

«Παρέμεινε υπό κράτηση για ένα διάστημα δύο ημερών. Ήταν απομονωμένη, δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε πέραν από εκείνη. Αυτή η γυναίκα είχε συγκλονιστεί από τα όσα διέπραξε ο σύζυγός της, πατέρας των τριών τους παιδιών» είπε ο δικηγόρος της στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ήταν θύμα επανειλημμένων ξυλοδαρμών από το σύζυγό της, σωματικής βίας και παρενόχλησης. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης διαζυγίου. Εκείνος είχε επίσης χτυπήσει τη μητέρα της πελάτισσάς μου. Κατέθεσαν μηνύσεις» διευκρίνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Γκαρινό, η γυναίκα δεν υπήρξε μάρτυρας μιας ενδεχόμενης ριζοσπαστικοποίησής του 31χρονου μακελάρη. «Δεν ζούσε πλέον με εκείνον, τον συναντούσε μονάχα ότι εκείνος ερχόταν να δει τα παιδιά του σε ένα δημόσιο πάρκο».

Επτά άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση αυτή τη στιγμή, μετά την αποφυλάκιση της συζύγου του Μοχάμεντ Μπουχλέλ.

Την ίδια ώρα ο απολογισμός των 84 νεκρών, μεταξύ αυτών 10 παιδιά και έφηβοι, όπως και πολλών ξένων ενδέχεται να αυξηθεί. Η κατάσταση 18 τραυματιών, ανάμεσά τους ένα παιδί, είναι κρίσιμη, εκ των 85 ανθρώπων που παραμένουν υπό νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής σήμερα στα θύματα του μακελειού στη Νίκαια, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων όπου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών ή σε θρησκευτικές τελετές σε ολόκληρη τη Γαλλία.

«Θα σκέφτομαι εσάς το υπόλοιπο της ζωής μου», «γιατί εμάς;», «δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ»: αυτά είναι μερικά μόνο από τα σημειώματα που άφησε ο κόσμος στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο που έχει στηθεί εκεί όπου ο 31χρονος έσπειρε τον θάνατο με το φορτηγό του. Και μαζί λουλούδια, κεριά, λούτρινα ζωάκια στη μνήμη των θυμάτων.

«Επιδεικνύουμε με αυτόν τον τρόπο την ελάχιστη ενότητα που θα μπορούσαμε να επιδείξουμε, παρά αυτό το μακελειό» είπε ο 49χρονος Ερίκ Λεμέτρ, που πήγε με τη γυναίκα του και το μωρό τους να αποθέσουν λίγα άνθη.

Μια μικρή ομάδα στελεχών μιας μουσουλμανικής οργάνωσης πήγε επίσης για να αφήσει ένα μεγάλο πανό: «αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν» αναγράφεται στα γαλλικά και τα αραβικά.

Και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, πολλές ήταν οι εκδηλώσεις μνήμης που οργανώθηκαν. Στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Καμπρέ, περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής ενώ στο Ρονκ, κάτοικοι ανήρτησαν μια αφίσα «προσευχηθείτε για τη Νίκαια».

Στη νοτιοδυτική Γαλλία, στο Περιγκέ, 84 κεράκια άναψαν, ένα για κάθε θύμα του μακελάρη, στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Νοτιότερα, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σε μια εκδήλωση των θυμάτων ρατσιστικών και αντισημιτικών εγκλημάτων, στο Καμπ ντε Μιλ, κοντά στο Εξ αν Προβάνς.

Αλλά και στο Σεν Ντενί στο Ρεϋνιόν, υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Γάλλοι αναμένεται να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή τη Δευτέρα στη 13.00 ώρα Ελλάδας για τα θύματα της Νίκαιας.