Δέχεται να εκδοθεί στην Τουρκία ο Γκιουλέν, αν υπάρξει απόφαση

Ο αυτοεξόριστος ιεροκήρυκας κατηγορείται από τον Ταγίπ Ερντογάν ως υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίον κατηγορεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί σε μια ενδεχόμενη απόφαση έκδοσής του από τις αμερικανικές αρχές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Γκιουλέν επανέλαβε, εξάλλου, πως πιστεύει ότι ο ίδιος ο Ερντογάν σκηνοθέτησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Γκιουλέν, παρά τα όσα του καταμαρτυρούν ο Ταγίπ Ερντογάν και οι υποστηρικτές του, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

"Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρονια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικο το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ' αυτή την απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκιουλέν.

Μάλιστα, σχολίασε πως "υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επρόκειτο για ένα στημένο πραξικόπημα", επισημαίνοντας πως "θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απαγγελία κατηγοριών στο δικαστήριο και συσχετισμούς" προς αυτήν την κατεύθυνση.