Επίθεση στη Νίκαια: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν σε λουτρό αίματος

Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και μήνες σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι μυστικές υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση αλλά...

Η τραγωδία σε μια χώρα που πριν λίγους μήνες έζησε τον τρόμο, σε ένα τουριστικό θέρετρο φέρνει στο προσκήνιο σειρά ερωτημάτων για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας.

Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και μήνες σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι μυστικές υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση, ενώ ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι.

Μοιραία δημιουργούνται πολλά ερωτήματα που ζητούν επιτακτικά απάντηση

  • Μέχρι αυτή τη στιγμή το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το φορτηγό βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ωστόσο κανείς από την αστυνομία ή το στρατό δεν προχώρησε σε έλεγχο στο φορτηγό.
  • Η περιοχή ήταν αποκλεισμένη για τα αυτοκίνητα λόγω του εορτασμού. Οπότε παραμένει ερωτηματικό πώς πέρασε το φορτηγό μέσα στην αποκλεισμένη περιοχή χωρίς κανέναν έλεγχο και προχώρησε για δύο χιλιόμετρα.
  • Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων για τον εορτασμό της εθνικής εορτής δεν κινητοποίησε στο βαθμό που θα έπρεπε τις αρχές ασφαλείας και προφανώς υπήρχαν κενά στα μέτρα.
  • Αποκαλύπτεται ότι ο οδηγός πυροβόλησε πρώτος πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί και αφού είχε πατήσει δεκάδες ανθρώπους.