Οι Ρουμάνοι… υιοθετούν Βρετανούς για να τους σώσουν από το Brexit!

Οι... άτυχοι που ψήφισαν Remain στο βρετανικό δημοψήφισμα, αλλά έχασαν, έχουν μία εναλλακτική επιλογή

Μία εναλλακτική πρόταση για τους Βρετανούς που ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος τους απογοήτευσε, προωθεί η ρουμάνικη εφημερίδα Gandul: Να μετακομίσουν στη Ρουμανία και να υιοθετηθούν από οικογένειες Ρουμάνων!

“Αγαπητοί Βρετανοί που πιστεύετε σε μία ενωμένη Ευρώπη, αφήστε τους υποστηρικτές του Brexit, τους τσακωμούς και τον καιρό πίσω σας. Ξεκινήστε μία ολοκαίνουργια ζωή σε μία ρουμάνικη οικογένεια”, αναφέρει στη διαδικτυακή της καμπάνια η Gandul, ενώ απευθυνόμενη στους Ρουμάνους σημειώνει: “Αγαπητοί Ρουμάνοι, οι καλοί άνθρωποι που ψήφισαν παραμονή και μοιράζονται τις ευρωπαϊκές αξίες αξίζουν να είναι συγγενείς μας. Ας γίνουμε όλοι εθελοντές για να υιοθετηθεί κάθε υποστηρικτής του Remain από έναν Ρουμάνο”.

Η καμπάνια, που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, έχει ήδη συγκεντρώσει 15.000 Ρουμάνους εθελοντές, ενώ ήδη έχουν εκδοθεί 5.000 συμβολικές ρουμάνικες ταυτότητες για Βρετανούς πολίτες, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, οι ενδιαφερόμενοι Βρετανοί καλούνται να δώσουν το προφίλ τους στο Facebook, και κατόπιν “συνδέονται” με έναν από τους Ρουμάνους εθελοντές και τους δίνεται το νέο όνομά τους, που είναι το ίδιο με το παλιό, αλλά με την κλασική ρουμάνικη κατάληξη “-έσκου”.

“Το δημοψήφισμα έδειξε ότι 16 εκατομμύρια Βρετανοί και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μείνει απομονωμένοι”, δήλωσε η αρχισυντάκτρια της Gandul, Κλαρίς Ντίνου. “Όταν βλέπεις κάποιον μόνο του θες να είσαι μαζί του, αν είσαι Ευρωπαίος και άνθρωπος. Αυτή ήταν η όλη ιδέα πίσω από αυτό”.

Η 50χρονη Βρετανίδα Ρέιτσελ Σάρτζεντ, λογίστρια που δραστηριοποιείται στο Βουκουρέστι, ήδη “υιοθετήθηκε”.

“Η ταυτότητά μου τώρα λέει Ρέιτσελ Σαρτζεντέσκου”, δήλωσε στο Reuters. “Με υιοθέτησε ο φίλος μου Μιχάι Γκόνγκου”, πρόσθεσε και συνέχισε: “Οι Ρουμάνοι έχουν χώρο στην καρδιά τους για να υιοθετήσουν έναν κακόμοιρο Βρετανό που δεν θα είναι πια στην ΕΕ... Ελπίζω οι Βρετανοί να συνειδητοποιήσουν ότι αντιμετωπίζονται με τεράστια αγάπη και σεβασμό”.