Ιταλία: Καθυστερεί η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού

Καθυστερεί η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο και η παραίτηση Μόντι, ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαφήμισε ξανά την υποψηφιότητά του με μια τηλεοπτική εμφάνιση-σόου.

Η κεντροδεξιά ζήτησε περισσότερο χρόνο πριν από την τελική ψήφιση του προϋπολογισμού του δημοσίου για το έτος 2013, για να εξετάσει τις τροποποιήσεις που έγιναν επί του αρχικού κειμένου.

Κάτι που σημαίνει ότι οριστική έγκριση μπορεί να μην δοθεί ως την Παρασκευή, και να καθυστερήσει, κατά συνέπεια, η παραίτηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

“Η συντηρητική παράταξη προσπαθεί να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα κερδίζοντας χρόνο. Λέμε όχι σε ανώφελες παρατάσεις”, δήλωσε ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ο Μπερλουσκόνι παράλληλα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δημόσιο κανάλι Rai Uno η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης προσπάθησε και πάλι να διαφημίσει την υποψηφιότητά του.

“Με χρειάζεστε και δεν μπορώ να αδιαφορήσω, έχω υποχρέωση να στηρίξω όποιον χρειάζεται βοήθεια”, υποστήριξε, απευθυνόμενος στους Ιταλούς πολίτες, ο πρώην πρωθυπουργός.

“Αν η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί, οι άνεργοι θα αυξηθούν και θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ανεβάσει τους φόρους και μπορεί να καταλήξουμε όπως η Ελλάδα, στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου”, υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι.