Ψυχικά διαταραγμένος ήταν ο δράστης της επίθεσης σε σινεμά της Γερμανίας

Ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά και φορώντας κουκούλα, εισέβαλε σε πολυκινηματογράφο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι στην μικρή πόλη της δυτικής Γερμανίας Φίρνχαϊμ, όταν ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά και φορώντας κουκούλα, εισέβαλε σε πολυκινηματογράφο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Ο ένοπλος προσπάθησε να κρατήσει ομήρους αλλά έπειτα από λίγη ώρα έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.

Ο δράστης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Έσσης Πέτερ Μπόιτ, έφερε μακρύκανο τουφέκι και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα, ενώ, όπως μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις δυνάμεις ασφαλείας, δεν είναι σαφές εάν το όπλο του δράστη ήταν αληθινό, εάν χρησιμοποιούσε άσφαιρα ή εάν διέθετε και δεύτερο όπλο.

Αρχικά υπήρξε σύγχυση σχετικά με το αν υπάρχουν θύματα – τα γερμανικά μέσα ανέφεραν 20 – 50 τραυματίες. Τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν ″από δακρυγόνα", χωρίς να αναφέρει πηγές.

Η ταυτότητα του δράστη και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει γνωστά. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας κάνουν λόγο για μεμονωμένη περίπτωση ενός ψυχικά διαταραγμένου ατόμου και όχι τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, οι αρχές δεν διαθέτουν στοιχεία τα οποία να συνηγορούν στην θεωρία ότι επρόκειτο για οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα με θρησκευτικό ή εθνικιστικό υπόβαθρο.