Ιδού το ακριβές ερώτημα για το δημοψήφισμα του Brexit

Φυλλάδιο με τα ακριβή επιχειρήματα του "ναι" και του "όχι" θα μοιραστεί στους Βρετανούς

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει ή όχι να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Για να μπορέσουν οι Βρετανοί ψηφοφόροι να πληροφορηθούν όλα όσα θα ήθελαν να ξέρουν για το θέμα, θα λάβουν από την επόμενη εβδομάδα ένα φυλλάδιο που παρουσιάζει τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, του "ναι" και του "όχι".

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει επίσης ένα αντίγραφο του ψηφοδελτίου με το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου: "Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ ή να φύγει από την ΕΕ;".

Στη μια σελίδα, το κίνημα "Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη" που τάσσεται υπέρ της παραμονής παρουσιάζει τα επιχειρήματά του, όπως τα οφέλη για τη βρετανική οικονομία, τη θέση της χώρας στο διεθνές προσκήνιο αλλά και τις θέσεις εργασίας που συνδέονται με την ΕΕ.

"Όλα αυτά θα απειλούνταν αν εγκαταλείπαμε την Ευρώπη", τονίζει.

Ακολουθούν τα επιχειρήματα της εκστρατείας υπέρ του Brexit, της "Ψηφίστε Αποχώρηση". Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι μόνο πέρσι 250.000 εργαζόμενοι από χώρες της ΕΕ εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία. "Καλύτερα να ανακτήσουμε τον έλεγχο παρά να παραδίδουμε εξουσία και χρήμα κάθε χρόνο στην ΕΕ", εξηγεί η εκστρατεία.

Όλες οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα υπέρ ή κατά της παραμονής στην ΕΕ θα είναι οριακό και ενδεχομένως θα εξαρτηθεί από το προς τα πού θα κλίνει τελικά ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.