Άρχισε ήδη τις υποσχέσεις ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Ιταλία, περιμένοντας τις αποφάσεις του Μάριο Μόντι και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Καβαλιέρε, πάντως, άρχισε ήδη τις υποσχέσεις. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό του όμιλο, επανέλαβε την πρόσκληση στον Μάριο Μόντι να αναδειχθεί υποψήφιος πρωθυπουργός όλης της κεντροδεξιάς, αλλά προχώρησε και σε προεκλογικές εξαγγελίες λέγοντας: “Αν εκλεγώ εγώ πρωθυπουργός, θα καταργήσω τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Βρήκαμε, ήδη εναλλακτικούς, ανάλογου ύψους, οικονομικούς πόρους», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για φόρο που η κυβέρνηση Μόντι αποφάσισε να επιβάλει, φέτος, και στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση, ώστε να μπορέσει το ιταλικό δημόσιο να καλύψει την έκτακτη ανάγκη ρευστού χρήματος για τα ταμεία του.

Ο Μάριο Μόντι, από την πλευρά του, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να συζητήσουν την θεσμική εξέλιξη της κυβερνητικής κρίσης, όμως το κύριο θέμα που φέρονται να ανέλυσαν είναι το αν ο Ιταλός πρωθυπουργός θα δεχθεί να πάρει απευθείας μέρος στην προεκλογική εκστρατεία ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, είναι πιθανό ο Μόντι να μην θέσει υποψηφιότητα, αλλά να στηρίξει, με δηλώσεις του, μια κεντρώα λίστα με συγκεκριμένες αναφορές στο έργο και στο οικονομικό του πρόγραμμα.

Τόσο η Rai, όσο και ο ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, μεταδίδουν πάντως ότι ο πρόεδρος Τζ. Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν θα επιθυμούσε μια απευθείας πολιτική στράτευση του Μάριο Μόντι.