Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη

Επιπλέον 700 αστυνομικοί και στρατιώτες στα σύνορα για να αποτρέψουν πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρήσουν να παραβιάσουν τον μεταλλικό φράχτη

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, για να αποτρέψει το ενδεχόμενο πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρήσουν ξανά να παραβιάσουν τον μεταλλικό φράχτη και να εισέλθουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Στο σημείο της ουδέτερης ζώνης, από την μεριά της ΠΓΔΜ, έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή πετούν ανά διαστήματα και δύο ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ουδέτερη ζώνη από την μεριά της Γευγελής έφθασαν χθες και σήμερα επιπλέον 700 αστυνομικοί και στρατιώτες.

Από χθες το μεσημέρι, όταν ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ, η χώρα δεν επιτρέπει τη διέλευση προσφύγων. Αστυνομικές πηγές της ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής θα παραμείνει κλειστό μέχρι την εκτόνωση της έντασης και την εξομάλυνση της κατάστασης στο τμήμα αυτό των συνόρων με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή του BBC, ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας του αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων στην ουδέτερη ζώνη την Δευτέρα, καθώς, όπως υποστήριξε, μία ομάδα 400 ανδρών προσφύγων επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο έδαφος της χώρας.

Ο κ. Πόποσκι προσέθεσε ότι το πιο απλό για την ΠΓΔΜ θα ήταν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του από τα σύνορα με την Ελλάδα και να αφήσουν όλους τους πρόσφυγες να περάσουν και να κατευθυνθούν προς την Κεντρική Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ είναι αντίθετες με μια τέτοια απόφαση.