Έτοιμος για το πρώτο tweet ο πάπας Βενέδικτος

Την Τετάρτη αναμένεται το πρώτο tweet του πάπα Βενέδικτου και ήδη περισσότεροι από 600.000 έχουν κάνει follow το προφίλ του περιμένοντας με ανυπομονησία το παρθενικό σχόλιο του θρησκευτικού ηγέτη στο Twitter.

Τι λέει όμως το δεξί του χέρι και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την προβολή του πάπα στα social media, ο Μονσενιόρ Paul Tighe; Σε συνέντευξή του στο Bloomberg αναφέρει ότι ο πάπας είναι ευτυχής αλλά και ανυπόμονος για το νέο του εγχείρημα.

Όσο για την ασφάλεια αποκαλύπτει ότι σε συνεργασία με τους διαχειριστές του Twitter έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα επίπεδα ασφάλειας είτε πρόκειται για τον Μπαράκ Ομπάμα ή το Δαλάι Λάμα. “Αισθανόμαστε ότι έχουμε τόσο καλή ασφάλεια όση είναι εφικτή με αυτό το μέσο”, λέει.

Στην ερώτηση γιατί ο πάπας, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, δεν θα ακολουθεί κανένα στο Twitter ο Μονσενιόρ απαντά: “Η επιλογή έγινε εν μέρει επειδή παρατηρήσαμε πως ο Δαλάι Λάμα δεν ακολουθεί κανέναν. Πώς αποφασίζεις ποιον να ακολουθήσεις; Αυτός είναι ένας λόγος που το Facebook, όπου συνειδητά πρέπει να αποφασίσεις ποιος είναι φίλος και ποιος όχι, δεν θα ήταν το καλύτερο μέσο. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε να κάνουμε follow σε καρδινάλιους ή επισκόπους αλλά μετά τι;”

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθεί περισσότερους από 600.000 ανθρώπους, το σχολιάζει ως εξής: “Ίσως πρέπει να το σκεφτούμε ως την καλύτερη πρακτική για τους εκκλησιαστικούς ηγέτες παγκοσμίως”.

Ο Μονσενιόρ παρομοιάζει επίσης το δημοφιλές κοινωνικό μέσο με τις αρχαίες αγορές στις οποίες έκανε τα κηρύγματά του ο Ιησούς. “Εκεί πρέπει να είμαστε, με όλες τις δυσκολίες και προκλήσεις που ενέχει, επειδή εκεί βρίσκεται ο κόσμος”.

Το προφίλ του πάπα θα είναι το "@Pontifex".