Λογαριασμό στο twitter ανοίγει ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’

Είσοδο στον κόσμο των social media ανακοίνωσε το Βατικανό καθώς όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' ανοίγει το δικό του λογαριασμό στο twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ποντίφικας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του @pontifex από τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που γιορτάζει η Παναγία της Γουαδελούπης, στέλνοντας ο ίδιος το πρώτο μήνυμα. Στη συνέχεια όμως τα περισσότερα μηνύματα θα γράφονται από βοηθούς του, αν και ο ίδιος αναμένεται να ελέγχει το περιεχόμενό τους.

Τα tweets του πάπα θα γράφονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον στόχος είναι να προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Όπως δήλωσε ο Γκρεγκ Μπερκ, ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας του Βατικανού, “ο πάπας θέλει να απευθυνθεί σε όλους” ενώ αναφορικά με το όνομα του λογαριασμού σχολίασε πως πρόκειται για μια καλή επιλογή καθώς “σημαίνει πάπας, αλλά και δημιουργός γεφυρών”.

Πάντως ο πάπας Βενέδικτος δεν θα ακολουθεί κανέναν στο twitter, ενώ και η σελίδα του λογαριασμού του ενδέχεται να αλλάζει στη διάρκεια διαφορετικών θρησκευτικών εορτών ή όταν ο πάπας απουσιάζει από το Βατικανό σε ταξίδια.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...