Βουκουρέστι: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του διαμερίσματος που συνέβη η τραγωδία

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Ρουμάνου πρωθυπουργού, την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα και ο δήμαρχος του τέταρτου διαμερίσματος του Βουκουρεστίου,  στο οποίο  βρίσκεται το νυχτερινό κέντρο όπου την περασμένη Παρασκευή ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα το θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 150.

   "Μετά τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, μετά το θυμό και άλλα συναισθήματα που είναι απολύτως δικαιολογημένα, τα οποία εκφράστηκαν χθες δημόσια στη διαδήλωση, στη ρουμανική πρωτεύουσα, κατά την οποία χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ζήτησαν την παραίτησή μου αποφάσισα να παραιτηθώ. Παραιτούμαι από δήμαρχος του τέταρτου διαμερίσματος σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα της τραγωδίας" δήλωσε ο Κρίστιαν Ποπέσκου Πιεντόνε,

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα παραιτήθηκε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, μετά τη χθεσινή μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη ρουμανική πρωτεύουσα για το θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 150.

"Ίσως όταν χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας την παραίτησή σου και άλλοι χιλιάδες απαιτούν την παραίτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καλύτερο να τους ακούσεις. Αναλαμβάνω την ηθική ενοχή, όσον αφορά τη νομική ενοχή θα αφήσω τη δικαιοσύνη να αποφανθεί" δήλωσε ο δήμαρχος τομέα του Βουκουρεστίου.

Ο κ. Πιεντόνε εξέφρασε τη λύπη του για την τραγωδία στο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης "Colectiv", αλλά και για τις αντιδράσεις του τις πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία.

"Είμαι και εγώ πατέρας και πονάει η ψυχή μου όταν σκέφτομαι την οδύνη εκείνων που ξέρουν ότι πρέπει να θάψουν τα παιδιά τους ή ξενυχτούν στα νοσοκομεία ελπίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση των παιδιών τους. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που θρηνούν και εύχομαι καλή δύναμη και υγεία σε εκείνους που τώρα αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι δεν ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή να μιλήσω για γραφειοκρατία. Ομολογώ ότι ο λόγος για τον οποίο το έκανα δεν ήταν για να σώσω τον εαυτό μου, αλλά η επιθυμία μου να διευκρινίσω τα πράγματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να ενημερώσω την κοινή γνώμη για τα γραφειοκρατικά ζητήματα της επιχείρησης που έχει το νυχτερινό κέντρο 'Colectiv' από την πλευρά των ευθυνών της δημοτικής αρχής" υπογράμμισε.