Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, μετά τους 32 νεκρούς

Πέντε μέρες μετά την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι με 32 νεκρούς, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του. Το προηγούμενο βράδυ , περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας την δικαιοσύνη για τα θύματα της πυρκαγιάς- όλοι έφηβοι που είχαν πάει να παρακολουθήσουν μια συναυλία. 

 "Ο Βίκτορ Πόντα παραιτείται. Κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι συνέβη. Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα και υποσχόμαστε πως θα υπάρξει άμεση διαλεύκανση της κατάστασης" ανέφερε νωρίτερα ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, Λίβιου Ντράγκνεα.

"Μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μετά από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, θα συνεχίσουμε τα καθημερινά μας καθήκοντα. Μόλις αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση μπορούμε να παραδώσουμε μία καλύτερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση από εκείνη που παραλάβαμε. Οι πολιτικές διαδικασίες θα εκτυλιχθούν στη διάρκεια της ημέρας" ανέφερε ο κ. Πόντα σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους από την έδρα της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), κατά την οποία θα ευχαριστήσει τους υπουργούς που τον βοηθούν να προετοιμάσει τη μετάβαση στη νέα κυβέρνηση.