Μετά την τραγωδία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα θα παραιτηθεί εντός της ημέρας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος και Λίβιου Ντράγκνεα.

Μετά την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι, που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη ρουμανική πρωτεύουσα, ζητώντας την παραίτηση του Βίκτορ Πόντα και του υπουργού Εσωτερικών Γκάμπριελ Οπρέα.

 "Ο Βίκτορ Πόντα παραιτείται. Κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για ό,τι συνέβη. Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα και υποσχόμαστε πως θα υπάρξει άμεση διαλεύκανση της κατάστασης" ανέφερε ο Ντράγκνεα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρουμανικής Βουλής και εκτελεστικός πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) Βαλέριου Ζγκονέα τόνισε ότι κατανοεί τον θυμό των ανθρώπων που διαμαρτύρονται και ότι όσοι είναι ένοχοι για την τραγωδία στο νυχτερινό κέντρο Colectiv, που πήρε τη ζωή σε 32 ανθρώπων, πρέπει να πληρώσουν "ανεξάρτητα από τις θέσεις και τα καθήκοντά τους".

"Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ακριβώς ποιος και σε ποιο βαθμό είναι ένοχος για τους θανάτους αθώων ανθρώπων. Επιλεκτικοί κανόνες δεν πρέπει να εφαρμόζονται πια. Οι νόμοι δεν πρέπει να καλύπτονται από διαφθορά και δωροδοκία" σημείωσε ο Βαλέριου Ζγκονέα σε μήνυμά του στο Facebook με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Βουκουρέστι. 

"Η σωστή εφαρμογή των νόμων μπορεί να σώσει ζωές. Η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί και όσοι είναι ένοχοι για την τραγωδία πρέπει να πληρώσουν, ανεξάρτητα από τις θέσεις και τα καθήκοντά τους. Η μνήμη των νέων ανθρώπων που πέθαναν στο "Colectiv" δεν χρειάζεται μνημεία, αλλά δικαιοσύνη" ανέφερε ο κ. Ζγκονέα.