Ο μετανάστης με το οπλοπολυβόλο ήταν… Τσέχος καπνοδοχοκαθαριστής!

Παρ' ολίγον να συλλάβουν έναν Τσέχο εργαζόμενο, αστυνομικοί από την Τσεχία που δέχτηκαν καταγγελία από μια πανικόβλητη νεαρή φοιτήτρια που τους έλεγε πως είδε έναν μετανάστη "με μαυρισμένο δέρμα, που φορούσε μαύρη στολή κι έναν άσπρο σκούφο και κρατούσε ένα πυροβόλο όπλο". Οι αστυνομικοί εντόπισαν και πλησίασαν τον άνδρα για να διαπιστώσουν ότι ήταν απλώς ένας καπνοδοχοκαθαριστής με τη βούρτσα του στον ώμο.

"Μόνο που, αντί για οπλοπολυβόλο, είχε περασμένη στον ώμο μια βούρτσα για ξεκάπνισμα" δήλωσε η εκπρόσωπος των δυνάμεων της τάξης Ντάγκμαρ Μπροζόβα..

Εν μέσω ενός κατακλυσμού ειδήσεων για τους μετανάστες που συρρέουν κατά κύματα στην Ευρώπη και ενώ η Πράγα εκφράζει την αντίθεσή της στις ποσοστώσεις κατανομής προσφύγων, η τσεχική αστυνομία δηλώνει ότι δέχεται όλο και περισσότερες κλήσεις από πολίτες που ανησυχούν βλέποντας ξένους στις πόλεις τους.

"Μερικές φορές πρόκειται για υστερία. Θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι είναι Σλοβάκοι εποχικοί εργάτες που ήρθαν για το μάζεμα του λυκίσκου", δήλωσαν χθες οι χωροφύλακες του Νόβε Στράσετσι, κοντά στην Πράγα, αντιδρώντας σε μία από αυτές τις κλήσεις.