Ολλανδία: Διώξεις ανηλίκων ποδοσφαιριστών για το θάνατο επόπτη

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν τρεις ανήλικοι ποδοσφαιριστές στην Ολλανδία για το θάνατο ενός επόπτη ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια σε αγώνα, την περασμένη Κυριακή.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ολλανδική Εισαγγελία θα απαγγείλει κατηγορίες σε δύο 15χρονους και έναν 16χρονο, που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση εν όψει της εμφάνισής τους στο δικαστήριο την Πέμπτη.

O 41χρονος Ρίχαρντ Νιεουβενχάουιζι, ο οποίος ήταν επόπτης σε αγώνα που δόθηκε την Κυριακή, στην πόλη Ελμέρε κοντά στο Άμστερνταμ, μεταξύ της Μπουιτενμπόις, στην οποία αγωνιζόταν και ο γιος του, και της Νιού Σλότεν, δέχτηκε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και τη Δευτέρα να καταλήξει.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα αγόρια εξαγριώθηκαν μετά από υπόδειξη οφσάιντ του θύματος.

Η επίθεση καταδικάστηκε δριμύτατα στην Ολλανδία από τον υπουργό Αθλητισμού, την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τον προπονητή του Άγιαξ, της πιο διάσημης ομάδας της χώρας.

Ο σύλλογος της Νιού Σλότεν ανακοίνωσε ότι απέβαλε τους παίκτες και απέσυρε την ομάδα από το τοπικό πρωτάθλημα. “Η επίθεση ήταν ένα τεράστιο σοκ” ανακοίνωσε ο σύλλογος και πρόσθεσε: “Η βία δεν ταιριάζει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Καμιά ομάδα μας δεν θα μετάσχει σε αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένδειξη σεβασμού προς την οικογένεια του επόπτη. Προσωρινά έχουν ανασταλεί όλες οι δραστηριότητες του συλλόγου μας”.

Ο προπονητής του Άγιαξ, Φρανκ ντε Μπουρ, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League, δήλωσε ότι τρόμαξε από την επίθεση κατά του επόπτη και διερωτήθηκε: “Πώς μπορούν παιδιά 15 και 16 ετών να συμπεριφέρονται έτσι;” “Πρέπει να κάνουμε κάτι, γιατί αυτό είναι τρελό”, πρόσθεσε.