«Δεν ήταν ρατσιστική επίθεση στο Κάλιαρι, αλλά μία οπαδική αντίδραση»

«Δεν ήταν ρατσιστική επίθεση στο Κάλιαρι, αλλά μία οπαδική αντίδραση»

Οπαδοί της Ίντερ με επιστολή στον Λουκάκου, προσπαθούν να εξηγήσουν...τα ανεξήγητα

Στην ποδοσφαιρική κοινή γνώμη της Ιταλίας, εξακολουθούν να προκαλούν αντιδράσεις τα όσα έγιναν την Κυριακή στη Σαρδηνία, όπου στον αγώνα Κάλιαρι-Ίντερ, οι οπαδοί της πρώτης αποδοκίμασταν με ρατσιστικές κραυγές τον Βέλγο άσο των «νερατζούρι», Ρομέλου Λουκάκου.

Ωστόσο σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα μία επιστολή που προκαλεί, τουλάχιστον, αίσθηση καθώς προέρχεται από οργανωμένους οπαδούς της Ίντερ προς τον Βέλγο επιθετικό, οι οποίοι ουσιαστικά υπερασπίζονται τους ομολόγους τους της Κάλιαρι λέγοντας ότι δεν αντέδρασαν ρατσιστικά αλλά...οπαδικά!

Διαβάστε το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής:

«Γεια σου Ρομέλου. Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord. Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη στην Κάλιαρι, αλλά δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου φάνηκε έτσι. Στην Ιταλια χρησιμοποιούμε ορισμένες μεθόδους για να εκνευρίσουμε τους αντίπαλους και όχι για ρατσιστικούς λόγους.

Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και πάντοτε υποδεχόμαστε παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Θα σε παρακαλούσαμε να θεωρήσεις αυτού του είδους τους ήχους ως φόβο των αντιπάλων για τα γκολ που θα τους βάλεις και όχι ως ρατσιστική επίθεση εις βάρος σου. Ο αληθινός ρατσισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε παρακαλούμε βοήθησέ μας να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού και ότι οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μάχη πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και στο γήπεδο συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι στη ζωή τους. Σου εγγυόμαστε ότι αυτό που θα πουν σε έναν παίκτη από άλλη φυλή, δεν είναι αυτό που θα του έλεγαν και στην κανονική ζωή. Μπορούμε να κατανοήσουμε την ενόχλησή σου, αλλά πραγματικά οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές.

Και πάλι, Καλώς ήρθες Ρομέλου».