Ξέσπασμα Λουκάκου μετά τη ρατσιστική επίθεση στο Κάλιαρι

Ξέσπασμα Λουκάκου μετά τη ρατσιστική επίθεση στο Κάλιαρι

Την αντίδραση των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών ζήτησε ο Βέλγος παίκτης της Ίντερ

Στο κυριακάτικο ματς του ιταλικού πρωταθλήματος μεταξύ Κάλιαρι-Ίντερ στη Σαρδηνία, ο Ρομέλου Λουκάκου έγινε αποδέκτης ρατσιστικών επιθέσεων από τους οπαδούς των γηπεδούχων, γεγονός που τον οδήγησε σε μία αιχμηρή ανάρτηση στα social media, όπου ζητά την ενεργοποίηση των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών κατά των διακρίσεων.

Δείτε την ανάρτηση του Βέλγου άσου των «νερατζούρι»:

«Πολλοί ποδοσφαιριστές υπέστησαν ρατσιστική επίθεση, κάτι που έγινε και σε μένα.Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι και δεν πρέπει να δεχόμαστε καμία μορφή διάκρισης που ντροπιάζει το ποδόσφαιρο. Ελπίζω οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν έντονα σε όλες τις μορφές διακρίσεων. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Twitter, Facebook...) θα πρέπει να δουλέψουν καλύτερα και σε συνεργασία με τους συλλόγους, αφού κάθε ημέρα παρατηρείς τουλάχιστον ένα ρατσιστικό σχόλιο κάτω από ένα ποστάρισμα έγχρωμου ανθρώπου...

Το φωνάζουμε χρόνια και ακόμα δεν γίνεται τίποτα... Κυρίες και κύριοι, είμαστε στο 2019 και αντί να πηγαίνουμε μπροστά κάνουμε βήματα προς τα πίσω και νομίζω ότι ως παίκτες χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε μία δήλωση πάνω σε αυτό το θέμα, ώστε να κρατήσουμε το ποδόσφαιρο καθαρό και διασκεδαστικό για όλους».

Η διοίκηση της Κάλιαρι το απόγευμα της Δευτέρας είπε «Οχι στον ρατσισμο» με μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της, το οποίο η Ίντερ έκανε retweet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romelu Lukaku (@romelulukaku) on