Αρνήθηκε βραβείο σε συμπαράσταση προς εργαζομένους

Σε μια συμβολική κίνηση υπέρ εργαζομένων στο Κινηματογραφικό Μουσείο του Τορίνου, στην Ιταλία, προχώρησε ο Βρετανός σκηνοθέτης, Κεν Λόουτς, αρνούμενος να πάρει το βραβείο για το οποίο είχε επιλεγεί.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, η ιδιοσυγκρασία του δεν του επιτρέπει να βραβευθεί από ένα οργανισμό, που απολύει χαμηλόμισθους εργαζομένους οι οποίοι δεν δέχονται μείωση στο μισθό τους.

Με επιστολή του προς τους διοργανωτές, ο Λόουτς αναφέρει: “Είναι άδικο να πληρώνουν οι φτωχότεροι για μία οικονομική κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι” και τονίζει: “Πώς θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ σε ένα αίτημα αλληλεγγύης από την πλευρά των εργαζομένων, που απολύονται επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους; Η αποδοχή του βραβείου με μερικά επικριτικά σχόλια θα ήταν πράγμα τιποτένιο και υποκριτικό”.

Ο Κεν Λόουτς επρόκειτο να βραβευθεί για το σύνολο του έργου του, αλλά κατόπιν αιτήματος των διανομέων του, ακυρώθηκε η προβολή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της νέας του ταινίας “Το μέρος των Αγγέλων”.
   
Από την πλευρά του Μουσείου, ο διευθυντής, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, δήλωσε πως “έπεσε από τα σύννεφα” και πως ο Κεν Λόουτς “κάνει ένα χονδροειδές λάθος”.