Ξανασυναρμολογείται το Μπόινγκ που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH17 - τα οποία ανακτήθηκαν από τον τόπο της συντριβής του στην ανατολική Ουκρανία - θα συναρμολογηθούν ξανά σε μια στρατιωτική βάση στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της έρευνας για την καταστροφή, ανακοίνωσαν σήμερα οι ολλανδικές αρχές.

Τα συντρίμμια θα μεταφερθούν οδικώς στην αεροπορική βάση την επόμενη εβδομάδα. «Το υπουργείο Άμυνας έχει προετοιμάσει τη μεταφορά των συντριμμιών και η φόρτωση των πρώτων φορτηγών θα ξεκινήσει σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ολλανδική Επιτροπή για την Ασφάλεια. 

Ορισμένα ανθρώπινα λείψανα, τα οποία περισυνελέγησαν πολύ πρόσφατα, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή σε διαφορετική στρατιωτική βάση της Ολλανδίας για να αναγνωριστούν.

Πάνω από τα δύο τρίτα των 298 προσώπων που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος ήταν Ολλανδοί υπήκοοι και οι αρχές της χώρας ανέλαβαν να ηγηθούν της έρευνας για την αεροπορική καταστροφή.

Τα συντρίμμια παρέμειναν επί μήνες στον τόπο της συντριβής- από την 17η Ιουλίου – διότι οι ερευνητές δυσκολεύονταν να εισέλθουν στην περιοχή εξαιτίας των εχθροπραξιών.

Αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι το αεροσκάφος πιθανόν καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος, ωστόσο εξετάζεται και η θεωρία της Μόσχας, ότι δηλαδή καταρρίφθηκε από αεροσκάφος.