Αυστραλία: Κοντά στον εντοπισμό του δεύτερου γάλλου δήμιου

Κοντά στον εντοπισμό του δευτέρου δήμιου που εμφανίζεται σε βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι βρίσκονται οι γαλλικές αρχές, όπως δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

"Αυτό που φαίνεται είναι ότι υπήρχαν δύο Γάλλοι, ένας έχει εντοπισθεί επίσημα, για τον άλλο είμαστε στη διαδικασία του εντοπισμού" δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ .

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν την Κυριακή "έδειξαν τη δολοφονία υπό φρικτές συνθήκες ενός Αμερικανού ομήρου (του Πίτερ Κάσιγκ), ενός νεαρού άνδρα ο οποίος εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση", υπενθύμισε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. "Αυτές οι εικόνες συνοδεύονται από άλλες άγριες σκηνές", αυτές των στρατιωτών της Συρίας που αποκεφαλίστηκαν από τους ακραίους τζιχαντιστές

Οι γαλλικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ήδη επισήμως την παρουσία μεταξύ των δημίων του 22χρονου Μαξίμ Οσάρ. Αλλά το Παρίσι εξετάζει τη συμμετοχή στις εκτελέσεις και δεύτερου Γάλλου.

Πρόκειται για μια "πιθανότητα", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερναρ Καζονοβέ "Διεξάγουμε αναλύσεις που θα μας επιτρέψουν να το επιβεβαιώσουμε ή όχι", πρόσθεσε.