Και άλλον όμηρο αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές: Νεκρός ο Πίτερ Κάσιγκ

Νέο σοκ προκαλεί ο τελευταίος αποκεφαλισμός ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τον Αμερικανό Πίτερ Κάσιγκ, έναν 26χρονο που πιάστηκε αιχμάλωτος πέρυσι ενώ προσέφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό ανθρωπιστικής οργάνωσης. 
 
Σε βίντεο, που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους, φαίνεται, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας μασκοφόρος άνδρας, όρθιο δίπλα σε ένα κομμένο κεφάλι, να δηλώνει ότι αποκεφάλισε τον Κάσιγκ.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι το βίντεο -στο οποίο φαίνεται και ο αποκεφαλισμός άλλων 12 Σύρων ομήρων - είναι αυθεντικό και ότι ο Κάσιγκ είναι όντως νεκρός, σύμφωνα με τους New York Times. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμερικανού ομήρου, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία αυτή "μία πράξη του απόλυτου κακού, από μία τρομοκρατική οργάνωση που ο κόσμος δικαίως θεωρεί απάνθρωπη".

O άτυχος άνδρας- που είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε μετονομαστεί σε Αμπντούλ Ραχμάν- είναι ο 5ος όμηρος που αποκεφαλίζουν από τον Αύγουστο οι τζιχαντιστές.
 
 
Το συγκλονιστικό τελευταίο γράμμα του Κάσιγκ: "Φοβάμαι να πεθάνω αλλά πιο δύσκολο να μην ξέρω" 
 

Συντετριμμένη από την είδηση, η οικογένεια του Κάσιγκ, έκανε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μη δημοσιεύουν το βίντεο της εκτέλεσής του "από σεβασμό" και για "να αποφύγουν να γίνουν υποχείριο των εκτελεστών".

"Προτιμάμε τον γιο μας να τον θυμούνται και να γράφουν γι αυτόν για το σημαντικό έργο του και για την αγάπη που μοιραζόταν με τους φίλους και την οικογένειά του και όχι με τον τρόπο που αυτοί που τον κρατούσαν όμηρο θα χρησιμοποιούσαν για να χειραγωγήσουν τους Αμερικανούς και να προωθήσουν τους σκοπούς τους", προστίθεται στην ανακοίνωση.

 
Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.