Αντίθετοι σε νέα θητεία Μόντι, 2 στους 3 Ιταλούς

Όλο και περισσότερο έδαφος χάνει στην ιταλική κοινή γνώμη ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αφού σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση το 62% των Ιταλών λέει “όχι” σε μια δεύτερη πρωθυπουργική θητεία.

Η ίδια έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού “Rai Tre”, δείχνει ότι το 22% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής του Μόντι στον πρωθυπουργικό θώκο και οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με δεύτερη έρευνα της εταιρείας SWG, η δημοτικότητα του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού είναι στο 36%.

Το κόμμα “Λαός της Ελευθερίας”, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να υποστηρίζει ότι “μια συμβιβαστική λύση για το Μάρτιο θα ήταν θετική για την χώρα, ώστε να μην εισέλθει σε μια ατέλειωτη, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα τουλάχιστον διαρκέσει πέντε μήνες”.

Η κεντροαριστερά, διαμέσου του γραμματέα του “Δημοκρατικού Κόμματος” Πιερλουίτζι Μπερσάνι συνεχίζει να τάσσεται υπέρ δυο χωριστών εκλογικών διαδικασιών, προτείνοντας το Φεβρουάριο για τις δημοτικές εκλογές και τον Απρίλιο για τις βουλευτικές και τις δημοτικές.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν, ως τα Χριστούγεννα, το κοινοβούλιο της Ρώμης θα εγκρίνει ένα νέο εκλογικό νόμο, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα.