Ουκρανία: Μαζεύουν τις αποσκευές από τη μοιραία πτήση της Malaysia

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την αεροπορική τραγωδία της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, τα συνεργεία άρχισαν να μαζεύουν κάποιες από τις αποσκευές και τα προσωπικά αντικείμενα των 298 αδικοχαμένων επιβατών και πληρώματος.   

Μια ομάδα από Ουκρανούς και Ολλανδούς εμπειρογνώμονες κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ, σε μια περιοχή όπου μαίνεται ο εμφύλιος και οι μάχες μεταξύ ρωσόφωνων αυτονομιστών και ουκρανικού στρατού.  

Ότι απέμεινε από την έκρηξη και την συντριβή - ρούχα και παπούτσια, είδη προσωπικής περιποίησης, φωτογραφικές μηχανές, λούτρινα αρκουδάκια και διάφορα παιχνίδια- μαζεύονται προσεκτικά από τα συνεργεία για να παραδοθούν αργότερα στους συγγενείς των θυμάτων.

Από τα 298 θύματα της μοιραίας πτήσης, τα περισσότερα από την Ολλανδία, έχουν ταυτοποιηθεί προς το παρόν τα 272.  Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Φρανς Τίμερμανς αποκάλυψε πως μια από τις σορούς βρέθηκε να φορά μάσκα οξυγόνου, εγείροντας το ενδεχόμενο να μη σκοτώθηκαν ακαριαία όλοι οι επιβάτες της πτήσης.

Τα ως τώρα αποτελέσματα της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας καταδεικνύουν πως το αεροσκάφος χτυπήθηκε από θραύσματα πυραύλου.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας κατηγορεί τους ρωσόφιλους αντάρτες για την κατάρριψη του αεροπλάνου, ενώ αντίθετα οι αυτονομιστές και η Μόσχα έχουν επιρρίψει ευθύνες στις ουκρανικές τακτικές δυνάμεις.