Pink Floyd: Το νέο μας άλμπουμ θα είναι και το τελευταίο

To τελευταίο άλμπουμ τον Pink Floyd θα είναι αυτό που πρόκειται να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με τον David Gilmour.

Ο Gilmour ανακοίνωσε στο BBC 6 Μusic ότι η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "The Endless River" θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του δημοφιλούς συγκροτήματος.

Σε σχετική ερώτηση, για το αν υπάρχουν στο αρχείο τους κομμάτια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, ο David Gilmour είπε ένα "ξερό όχι", σκορπώντας απογοήτευση στους θαυμαστές του συγκροτήματος. «Ο Rick (Wright, o κιμπορντίστας των Floyd) πέθανε. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό» είπε ο Gilmour και συνέχισε: «Η σύζυγός μου Polly, με έπεισε να το κάνω (το νέο άλμπουμ "The Endless River"). Είναι πολύ κρίμα, αλλά είναι το τέλος». Στην συνέχεια όμως, άφησε να εννοηθεί ότι θα κυκλοφορήσει ένα solo άλμπουμ, χρησιμοποιόντας αποσπάσματα από τις ηχογραφήσεις που είχε κάνει μαζί με τον Wright, πριν ο τελευταίος φύγει από τη ζωή το 2008, σε ηλικία 65 ετών. «Έχω ένα αποσπάσμα από σόλο του Rick που εύχομαι να συμπεριληφθεί στο επόμενο σόλο άλμπουμ μου» είπε ο Gilmour.

Στη μνήμη του Rick είναι άλλωστε, αφιερωμένη η νέα δισκογραφική δουλειά, που όπως είπε ο Gilmour, ήταν ένα ταλέντο που είχε υποτιμηθεί από το κοινό, από τα Μέσα και κατά καιρούς, από τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος.