Σαρκοζί: Comeback με υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις, επιχειρήσεις

Με υποσχέσεις για αλλαγή του φορολογικού συστήματος και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις αλλά και τη δέσμευση ότι θα ανακτήσει έναν προς έναν τους ψηφοφόρους που διέρρευσαν προς τη γαλλική ακροδεξιά, πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, επιβεβαίωσε την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος επιδιώκει να αναλάβει την ηγεσία του γαλλικού δεξιού κόμματος UMP εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες της πολιτικής που θα ακολουθήσει αλλά προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εταιρειών αλλά και των Γάλλων ψηφοφόρων.

"Σήμερα, η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιστρέψει κοντά στο 4%, η Γερμανία ευημερεί, η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση, και όμως συνεχίζουμε να λιμνάζουμε και να έχουμε αυξανόμενη ανεργία. Γιατί; Επειδή το μοντέλο μας πρέπει να αναδιαρθρωθεί πλήρως" είπε στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του, στο δίκτυο France 2.

Ο Σαρκοζί είπε ότι το μόνο ερώτημα που έχει σημασία είναι να βρεθεί ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, και να σταματήσουν οι νέοι να εγκαταλείπουν τη Γαλλία, επειδή αισθάνονται ότι δεν μπορούν να επιτύχουν μέσα σε αυτή τη χώρα.

Πρόσθεσε ότι είχε έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν τα δημοψηφίσματα τακτικά για να δώσουν στους πολίτες ισχυρότερη φωνή και δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την Μαρίν ΛεΠεν και το αντι-ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο λέγοντας χαρακτηριστικά για τους γάλλους που έχουν ψηφίσει υπέρ της ΛεΠεν "δεν νομίζω ότι πιστεύουν στην ΛεΠεν. Νομίζω ότι είναι φοβισμένοι ... Νομίζω ότι υποφέρουν" αναφέροντας ότι θα τους "αναζητήσει, έναν προς έναν για να τους πείσει" ως προς τη δική του εναλλακτική λύση.

Ο Σαρκοζί την περασμένη Παρασκευή έβαλε ένα τέρμα στις φήμες μηνών όταν ανακοίνωσε την πολιτική επιστροφή του με ένα μήνυμα στο Facebook, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να ηγηθεί του κόμματος UMP, και ουσιαστικά να ανοίξει το δρόμο για την πιθανή επιστροφή του στα Ηλύσια Πεδία το 2017.