Τέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία

Στους τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία τις τελευταίες μέρες, αφού σήμερα δύο άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε από μια γέφυρα που κατέρρευσε από το νερό στην Τοσκάνη.

Οι πλημμύρες έχουν κλείσει μεγάλο μέρος των αυτοκινητοδρόμων και έχει καταστρέψει πολλά σπίτια, καταστήματα και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Ειδικά στην περιοχή της Τοσκάνης, που έχει πληγεί ιδιαίτερα, περίπου 800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ χιλιάδες άλλοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό αγροτικό συνεταιρισμό Coldiretti, οι πλημμύρες στην Τοσκάνη έχουν προκαλέσει στις καλλιέργειες, σε κτηνοτροφικές μονάδες και στην σοδειά των ελαιόδεντρων ζημιές που αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Στη Ρώμη δεν υπήρξαν πλημμύρες χάρη στα αναχώματα αλλά και καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες δεν σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις ενώ στη Βενετία, το 70% της οποίας είχε καλυφθεί από νερό την Κυριακή, η στάθμη του νερού έπεσε στα κανονικά επίπεδα.