Αγγλία: Περικύκλωσαν αεροπλάνο της Qatar – απειλή τρομοκρατίας

Φάρσα φαίνεται πως ήταν τελικά η απειλή που εξώθησε σε αναγκαστική προσγείωση την πτήση QR023 από την Ντόχα του Κατάρ στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. 

Δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο αεροπλάνο και συνέλαβαν έναν άνδρα που φαίνεται πως έκανε φάρσα λέγοντας πως έχει μέσα στο αεροπλάνο έναν εκρηκτική μηχανισμό.

Φωτογραφία του άνδρα την ώρα της σύλληψης (από το Twitter)

Διαβάστε πώς εκτυλίχθηκε η ιστορία:

Λίγο μετά τις 15.45 (ώρα Ελλάδας), υπό τη συνοδεία στρατιωτικών μαχητικών αεροσκαφών, το αεροπλάνο της Qatar Airways που εκτελούσε την πτήση QR023 από την Ντόχα, οδηγήθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. (Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο στο τέλος του κειμένου)

Το αεροπλάνο είναι περικυκλωμένο από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και της πυροσβεστικής. Όλοι οι επιβάτες παραμένουν μέσα στο αεροπλάνο. 

Ο πιλότος της QR023 εξέπεμψε σήμα ότι υπάρχει απειλή εκρηκτικός μηχανισμός να βρίσκεται στο αεροπλάνο.  

Αμέσως απογειώθηκαν μαχητικά της Βρετανικής Αεροπορίας (RAF).

Φωτογραφία των μαχητικών της RAF από το Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC από την αστυνομία του Μάντσεστερ, η υπόθεση κρίνεται "απολύτως επείγουσα" και στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού επικινδυνότητας καθώς δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλείς πληροφορίες για το πόσο βάσιμη είναι η τρομοκρατική απειλή.

"Απόλυτη προτεραιότητα" είναι η ασφάλεια των επιβαινόντων, τονίζει ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης.

Το αεροπλάνο φέρεται να είναι ένα Airbus A330. 

Οι πτήσεις το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ σταμάτησαν για περίπου 20 λεπτά για λόγους ασφαλείας αλλά ξεκίνησαν εκ νέου μετά τις 16.00 (ώρα Ελλάδας). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο αεροπλάνο με όπλα και tasers και συνέλαβαν έναν φαλακρό άνδρα με πράσινη μπλούζα, αγνώστων λοιπών στοιχείων. 

Ο χρήστης @JoshHartley στο Twitter, επιβάτης της πτήσης, ανέβασε αυτή την φωτογραφία που δείχνει ένα βρετανικό μαχητικό να ακολουθεί το Α330: