Ημέρα εθνικού πένθους στην Ολλανδία για τα θύματα του Μπόινγκ

Ημέρα εθνικού πένθους για την Ολλανδία, που θρηνεί 173 νεκρούς, μετά την κατάρριψη του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών  με 295 επιβαίνοντες, στην ανατολική Ουκρανία, την Πέμπτη. 

Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια κυμάτιζαν μεσίστιες ενώ στο αεροδρόμιο Σίπχολ, στο Άμστερνταμ, δεκάδες ανθοδέσμες σκέπαζαν τον γκισέ της Malaysia Airlines, στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Τα πρωτοσέλιδα των Ολλανδικών εφημερίδων κάνουν λόγο για “φρικιαστική δολοφονία” αθώων ανθρώπων και Το ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη της Ολλανδίας, είναι γιατί το αεροπλάνο ακολούθησε την συγκεκριμένη πορεία, με δεδομένους τους κινδύνους που ελλόχευαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Την Παρασκευή, αρκετοί συγγενείς των θυμάτωνν αναχώρησαν για το Κίεβο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης των σωρών.

“ Θα ταξιδεύαμε με την μοιραία πτήση, αλλά το άλλαξα τελευταία στιγμή. Από τύχη ζούμε. Αυτή είναι η αλήθεια. “ Όλοι φοβόμαστε να ξαναμπούμε σε αεροπλάνο και να κάνουμε την ίδια διαδρομή. Κατά την διάρκεια της πτήσης θα προσεύχομαι, για τα υπόλοιπα θα αποφασίσει ο Θεός”, δήλωσαν δύο γυναίκες που θα ταξιδέψουν σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ.