Σόιμπλε: Μεθυσμένος ο Γιούνκερ; Ποτέ!

Έχει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρόβλημα αλκοολισμού; Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, επικαλούμενη υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή σύμφωνα με την οποία ο Γιούνκερ “πίνει κονιάκ για πρωινό”, ενώ η “αγάπη” του προς το αλκοόλ έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες το τελευταίο διάστημα.

Και μπορεί όλα αυτά να έρχονται από μία βρετανική εφημερίδα, τη στιγμή που οι Βρετανοί δε θέλουν να βλέπουν ούτε... ζωγραφιστό τον υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, όμως φαίνεται ότι έχουν μία δόση αλήθειας – αλλά και μία δόση υπερβολής.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έσπευσε σήμερα να υπερασπιστεί τον Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας πως “ουδέποτε αντελήφθην —ούτε το απόγευμα ούτε το βράδυ ούτε νωρίς το πρωί ούτε έπειτα από μακροχρόνιες νυκτερινές συνεδριάσεις— να είναι μεθυσμένος οποιοσδήποτε, όχι μόνον ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ", διευκρινίζοντας πάντως πως ο Γιούνκερ δεν είναι και κατά των οινοπνευματωδών.

“Κι εγώ πίνω μερικές φορές, περιλαμβανομένων των συνεδριάσεων του Eurogroup, όπου μπορεί να πιω ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο. Τότε εκείνος πίνει μπύρα. Αλλά ουδέποτε τον έχω δει μεθυσμένο", δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρεται σήμερα και σε παλαιότερες δηλώσεις του διαδόχου του Γιούνκερ στην κεφαλή του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι ο προκάτοχός του κάπνιζε και έπινε πολύ κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ευρωομάδας.

"Απ' όσα γνωρίζω, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι ένας καλός πρόεδρος του Eurogroup, εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν κατανοητές οι δηλώσεις του", δήλωσε σχετικά  ο Σόιμπλε, τονίζοντας πως ο Γιούνκερ θα είναι ένας "πολύ ικανός" πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.