Ουκρανία: Τουλάχιστον 7 νεκροί σε συγκρούσεις κοντά στο Ντονέτσκ

Μετά τον θάνατο χθες, Πέμπτη, τουλάχιστον 13 Ουκρανών στρατιώτων σε επίθεση φιλορώσων αυτονομιστών, άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια εμφύλιων συγκρούσεων κοντά στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Οι τέσσερις από τους νεκρούς είναι μάλλον αυτονομιστές και ο πέμπτος ένας εθελοντής που πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι ένοπλοι φιλορώσοι έστησαν ενέδρα στην ουκρανική ομάδα αυτοάμυνας "Τάγμα του Ντονμπάς", κοντά στο Ντονέτσκ.

 

Σύμφωνα με τον διοικητή της ομάδας, οι αυτονομιστές χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα, ελεύθερους σκοπευτές και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στο χωριό Καρλίφκα, βορειο-δυτικά του Ντονέτσκ και δικαιώνουν τους φόβους ότι, το ανατολικό μέτωπο δεν θα ηρεμήσει μέχρι τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις συγκρούσεις στις εύφλεκτες ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.