Πωλήθηκε το μπλε διαμάντι των 24 εκατ. δολαρίων

Ένα εντυπωσιακό μπλε διαμάντι, που θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο στην κατηγορία του, δημοπρατήθηκε έναντι του ποσού των 23,79 εκατομμυρίων δολαρίων το βράδυ στη Γενεύη από τον οίκο δημοπρασιών Christies.

Αυτό το διαμάντι, που έχει σχήμα αχλαδιού,ονομάζεται "The Blue" (το μπλε ) και έχει βάρος 13,22 καράτια, έχει χαρακτηριστεί ως «άψογο έντονο μπλε» και ο οίκος Christies το είχε εκτιμήσει σε ένα ποσό μεταξύ 21και 25 εκατομμυρίων δολαρίων Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 21,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ( 17,36 εκατομμύρια ευρώ).

Ο αγοραστής είναι το αμερικάνικο κοσμηματοπωλείο Harry Winston αλλά ο πωλητής του παραμένει άγνωστος. Το διαμάντι θα ονομάζεται « Winston έντονο μπλε » όπως αποφασίστηκε από τον αγοραστή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πριν από έξι μήνες ο οίκος Christies πούλησε ένα πορτοκαλί διαμάντι που ζυγίζει 14,82 καράτια και θεωρείται το μεγαλύτερο στην κατηγορία του έναντι της τιμής ρεκόρ των 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια ημέρα νωρίτερα ο ανταγωνιστικός οίκος δημοπρασιών Sotheby πούλησε ένα κίτρινο διαμάντι 100,09 καρατίων έναντι ποσού 16,3 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.