Ρωσία προς ΗΠΑ για Κριμαία: Χαλαρώστε και πάρτε το απόφαση!

"Χαλαρώστε, ηρεμήστε, κάντε λίγη γιόγκα και δεχθείτε ότι η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσίας" πρότεινε σήμερα Ρώσος αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον, ως συμβουλή "στους Αμερικανούς φίλους" τους για να επιλυθεί η κρίση στη σχέση των δύο υπερδυνάμεων!  

Προβαίνοντας σε πρωτοφανή καυστικά σχόλια για τη χώρα που ήταν άλλοτε ο αντίπαλος της Ρωσίας στον Ψυχρό Πόλεμο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ: "Τι μπορούμε να συμβουλέψουμε τους Αμερικανούς συναδέλφους μας να κάνουν; Να περνούν περισσότερο χρόνο στην εξοχή, να κάνουν γιόγκα, να επιμείνουν σε δίαιτες με συνδυασμούς φαγητών, ίσως να παρακολουθήσουν κάποιες κωμικές σειρές στην τηλεόραση. Αυτό θα είναι καλύτερο από το να εκνευρίζονται και να εκνευρίζουν τους άλλους, έχοντας την γνώση ότι το πλοίο έχει ήδη σαλπάρει… Οι εκρήξεις οργής, τα κλάματα και η υστερία δεν θα βοηθήσουν".  

Ο Ρώσος αξιωματούχος έδωσε αυτές τις... συμβουλές, μετά την ανακοίνωση από Αμερικανούς αξιωματούχους ότι στο εξής, και η NASA διακόπτει κάθε επικοινωνία με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης. 

Ο Ριάμπκοφ υπογράμμισε ότι αυτό το πάγωμα των διμερών σχέσεων έχει προκαλέσει "γελοίες καταστάσεις" καθώς, για παράδειγμα, έχουν ακυρωθεί συναντήσεις μεταξύ των μετεωρολόγων των δύο χωρών.

"Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η αμερικανική ηγεσία έχει εμμονές και ότι εκείνοι έχουν αποτύχει να αποδεχθούν την κατάσταση" είπε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.