Κριμαία: Θρίλερ με απαγωγή απεσταλμένου του ΟΗΕ από ένοπλους

Σύγχυση επικράτησε από την είδηση ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ρόμπερτ Σέρι έπεσε θύμα απαγωγής από ενόπλους στην Κριμαία.

Αρχικά ο ΟΗΕ διέψευσε την πληροφορία.

Τελικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, παραστρατιωτικοί τον απείλησαν και τον απέκλεισαν σε ένα καφενείο.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITN, ο Σέρι δέχτηκε απειλές από ενόπλους και κατέφυγε σε ένα καφενείο. "Απ' έξω ντόπιοι παραστρατιωτικοί έχουν αποκλείσει την πόρτα", μετέδιδε μέσω Twitter ο δημοσιογράφος.

"Αρνήθηκε να πάει μαζί τους όταν ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του, βγήκε έξω και περπάτησε μέχρι που βρήκε το καφενείο. Ζήτησε από τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του ITV να μείνουν μαζί του", πρόσθεσε. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δημοσιογράφοι συνόδευαν τον Σέρι ή αν συναντήθηκαν τυχαία στη Συμφερόπολη.

Αμέσως μετά, με νεώτερο μήνυμα, ο Βρετανός ανταποκριτής είπε ότι ο Σέρι συμφώνησε να φύγει από την Κριμαία. "Βγήκε από το καφενείο, μπήκε στο αυτοκίνητο που περίμενε, περιστοιχισμένος από ένα πλήθος που φώναζε Πούτιν! Πούτιν!".

Ο Σέρι βγήκε από το καφενείο υπό την προστασία αστυνομικών και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με το Reuters.