Ξεχωριστές συναντήσεις του ΝΑΤΟ με Ουκρανία και Ρωσία

Την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση θα προσπαθήσει να δώσει το ΝΑΤΟ , σε χωριστές συναντήσεις με τα αντίπαλα στρατόπεδα, καθώς το Κρεμλίνο δεν αναγνωρίζει τις νέες Ουκρανικές αρχές και αρνείται κάθε διαπραγμάτευση με την παράνομη και πραξικοπηματική όπως την αποκαλεί, ηγεσία του Κιέβου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης των μόνιμων αντιπροσώπων των χωρών-μελών της ευρωατλαντικής συμμαχίας σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν, ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός θα πραγματοποιήσει δύο διαφορετικά συμβούλια: ένα με την Ρωσία και ένα ξεχωριστό με τις νέες ουκρανικές αρχές.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συγκάλεσε για αύριο την επιτροπή NATO-Ουκρανίας, σε επίπεδο πρεσβευτών και ανέφερε εξάλλου ότι η ευρωατλαντική συμμαχία βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διεξάγει συζητήσεις με την ουκρανική μεταβατική κυβέρνηση.

"Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας η Ρωσία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και συνεχίζει να παραβιάζει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε διεθνές επίπεδο", δήλωσε ο Ράσμουσεν, υπογραμμίζοντας ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν σοβαρές επιπτώσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρωατλαντικής περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να εντατικοποιήσει την εν εξελίξει και αυστηρή αξιολόγηση των επιπτώσεων αυτής της κρίσης για την ασφάλεια της συμμαχίας."Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να στηρίζει τον εποικοδομητικό διάλογο για μια ειρηνική λύση", ανέφερε ο Ράσμουσεν.